HELPDESK

Besplatni broj: 0800 0440
(radnim danom od 7-19h sati)


E-mail: helpdesk-epi@akd.hr

Često postavljena pitanja

ePI je elektronička poljoprivredna kartica i namijenjena je poljoprivrednicima za poslovanje bez papira

Prije instalacije ePI iskaznice potrebno je posjetiti www.id.hr , te u izborniku podrška (Download objave), preuzeti i instalirati kID Middleware softverski paket

eID kID Middleware softverski paket integrira karticu s računalom na kojem se koriste njene funkcionalnosti te je besplatan i dostupan odabirom „Podrška“ iz izbornika. Nakon preuzimanja programskog paketa isti trebate instalirati na svoje računalo.
Kako biste skinuli eID kID Middleware softverski paket, molimo kliknite ovdje Nakon pristupanja linku otvorit će vam se novi prozor u kojem imate popis programskih paketa sortiranih za pojedine operativne sustave.
Kada odaberete softverski paket, klikom na njega automatski se pokreće procedura skidanja programskog paketa, ovisno u internetskom pregledniku kojeg imate. Molimo Vas da preuzmete i upute koje vrlo detaljno opisuju proces instalacije programskog paketa i samu aktivaciju elektroničkih komponenti, te koje će Vam pomoći da se lakše snađete. Da bi mogli aktivirati kID karticu morate imati čitač pametnih kartica.
Čitač kartica je nužan za njenu aktivaciju. Ako Vaše računalo nije opremljeno integriranim čitačem pametnih kartica, potrebno je osigurati vanjski USB čitač kartica. Čitač kartica je uređaj koji omogućuje komunikaciju s elektroničkim dijelom Vaše osobne iskaznice a može se nabaviti u slobodnoj prodaji u trgovinama informatičke opreme.
U nastavku su minimalne tehničke specifikacije USB čitača pametnih kartica za kID, dostupne i na portalu www.ID.hr
Čitači se mogu kupiti u svim boljim trgovinama informatičke opreme.
eID kID Middleware softverski paket je dostupan za Microsoft Windows operativni sustav (Windows 7 i više verzije), Ubuntu Linux operativni sustav (16.04.2 i više verzije) i Macintosh OS X (10.11 El Capitan i više verzije).
Podržane su 32-bitne i 64-bitne verzije operativnih sustava za Windows i Ubuntu Linux, dok je za OS X podržana 64-bitna verzija . Trenutno ne postoji podrška za IOS i Android OS operativne sustave mobilnih uređaja.