Čitač za korištenje elektroničke poljoprivredne iskaznice

Da bi mogli koristiti elektroničku poljoprivrednu iskaznicu, ali i druge kartice s kontaktnim čipom na kojemu su pohranjeni podaci, potreban je čitač pametnih kartica za računalo, osim ako Vaše računalo nije već opremljeno integriranim čitaČem.
U čitač kartica koji se pomoću USB priključka spoji s osobnim računalom, umetne se elektronička poljoprivredna iskaznica i pokrene postupak njene aktivacije. Nakon aktivacije iskaznice poljoprivrednici mogu nesmetano koristiti sve njene funkcije, prije svega elektronički podnijeti zahtjeve za potporu u AGRONET-u.
Čitač pametnih kartica može se kupiti u svim ovlaštenim trgovinama, te na Žutom kliku : www.zutiklik.hr/akd-citac-idbridge-ct40-usb-black!
Čitač kartica može se koristiti višestruko, za kartice banaka kojima se ostvaruje pristup internet bankarstvu ili za državne elektroničke usluge poput sustava e-Građani, gdje uz svoju elektroničku osobnu iskaznicu građani mogu podnijeti zahtjev za izdavanje putovnice, vozačke dozvole, prijaviti novorođenče, naručiti liječnički pregled i slično, a bez potrebe fizičkog odlaska na šaltere različitih institucija.